Home
Een van mijn etsen is in overleg gebruikt als cover voor een cursus van Arzamas Academy.

Arzamas is een educatieproject met Moscou als thuisbasis. Ze biedt online tientallen cursussen aan op het gebied van kunst, geschiedenis en cultuur. Op 18 april 2020 zijn er zeven radio lezingen over de schrijver Franz Kafka door filoloog en samensteller Maxim Zhuk op de Arzamas website gezet.

Arzamas is in 2015 opgericht door Phillip Dzyadko - voorheen hoofdredacteur van het onafhankelijke - en stilgelegde- Bolshoi Gorod. Omdat er niet veel gelegenheid is om openlijk over alles te spreken richt Arzamas zich op de geschiedenis en met name op de literatuur. Mensen kunnen zich uitspreken over wat ze denken door gespreken over het verleden.
Arzamas heeft een team van feitencontroleurs en kiest vaak voor de verhalen van ooggetuigen.

"Het is makkelijker om het verhaal te vertellen van wat er 100 jaar geleden is gebeurd dan dat van gisteren, zegt Dzyadko, maar de verhalen die we vertellen zijn in sommige opzichten belangrijker dan die op het nieuws."

Arzamas Academy about Franz Kafka
Arzamas Academy Kafka Course by Maxim ZhukArzamas Facebook Kafka Course Maxim Zhuk

Een andere ets uit dezelfde serie verscheen in Preludium 74ste jaargang nummer 4 - het maandblad van het Koninklijk Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Het betreffende concertstuk was Metamorphosis Two van Philip Glass voor piano solo.
2015.12.01 Preludium Koninklijk Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Philip Glass: Metamorphosis II